Najnoviji ultrazvučni aparat HD Live 3D/4D za ginekološke preglede

28. decembra 2022. by DR. Roncevic
ultrazvucni-pregled-ginekolog.jpg

3D i 4D skeniranje beba tokom trudnoće je izuzetno popularno i postoji deceniju i više godina unazad. General Electric Voluson koji su inače proizvođači ultrazvučnih aparata, odlučili su poboljšati uobičajenu 3D i 4D ultrazvučnu tehnologiju i osmislili novu HD LIVE tehnologiju koja po nekim autorima predstavlja i 5D način snimanja.

HD LIVE sistem koristi poseban podesivi izvor svetlosti, dajući ekspertu ginekologu priliku da kreira efekte osvetljenja i zasenčenja, što omogućava detaljno prikazivanje sitnih delova bebe, kao što je bebino lice koje možete da vidite u realnoj slici “kao što vidite osobu koja stoji pored vas”,  dajući vam uvid u same izraze lica i mimiku bebe poput zevanja ili osmeha koji vaša beba može pokazati. 

Koja je razlika između 2D, 3D, 4D i Real Live HD ultrazvuka?

2D ultrazvuk posmatra vašu bebu u 2 dimenzije (crno-belo), što je obično ono što možete vidjeti kada odete u ordinaciju. 3D ultrazvuk je statična trodimenzionalna slika vaše bebe, a 4D dodaje dimenziju *vremena*, omogućavajući vam da vidite pokrete vaše bebe u materici uživo u realnom vremenu. Real Live HD ultrazvuk je izvanredna metoda renderiranja koja generiše neverovatno realistične slike. Ova super nova metoda pruža vrhunski kvalitet slike kao nijedan drugi. Nakon pregleda u našoj ustanovi, otići ćete kući sa fotografijama vaše bebe u 2D, 3D i HD live rezoluciji, ali najčudesniji i najlepši deo vašeg iskustva sa nama je videti kako se vaša beba kreće unutar materice. Gledajte kako se smeše, zevaju, podižu palac i igraju se nožnim prstima.  

Savremena kontrola trudnoće ja nezamisliva bez ultrazvučnog pregleda i ovo je najbezbednija metoda praćenja trudnoće bez rizika po majku I dete. U našoj Ustanovi možete uraditi  4D ultrazvuk kao I HD LIVE snimanje  koje će nam omogućiti najrealnu procenu anatomije srca, bebe, centralnog nervnog sistema, kao i sagledavanje celokupne anatomije ploda čime sa velikom sigurnošću možemo isključiti postojanje eventualnih anomalija, i potvrditi uredan tok trudnoće bez komplikacija.

Najnoviji ultrazvučni aparat HD Live 3D/4D za ginekološke preglede

KADA SE RADI 4D/HD live ULTRAZVUČNI PREGLED?

Izdvajaju se dva važna termina :

  • U 12 nedelji /kontrola Daunovog sindroma/ i moguć uvid u pol deteta.
  • 20-22 nedelja trudnoće /kontrola anatomije ploda, razvoj lica, mozga, glave, rad srca i drugih organa/.

Zakažite Vaš termin. Stvarajte uspomene sa Vašom bebom još dok je u stomaku.

O poliklinici

Poliklinika dr Rončević je osnovana 2003 godine sa ciljem da pacijentima na jednom mestu obezbedi najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu od strane naših eminentnih kliničkiih lekara uz angažman najsavremenije dijagnostičke opreme.

Monday - Friday 08:00-19:00Saturday and Sunday - CLOSED