Endoskopija

11. aprila 2019. by DR. Roncevic0
endoskopija.jpg

Podjednako važna i precizna, nešto invanzivnija dijagnostička procedura jeste endoskopija – odnosno endoskopski pregled gornjeg i donjeg gastrointestinalnog trakta .

Ova metoda podrazumevamo upotrebu sitne kamere koja se nalazi na vrhu duge i fleksibilne cevi kojom se u zavisnosti od potrebe vrši pregled želudca i dudenuma/dvanestoplačanog creva/ ili se vrši pregled celokupnog kolona odnosno debelog creva.

Njena prednost se ogleda u direktnoj vizuelizaciji pod velikim uvećanjem i osvetljenošću sluznice digestivne cevi uz mogućnost uzimanja pato-histološkog uzorka uočene promene ili čak i samog uklanjanja promene u zavisnosti od njene veličine i morfologije.

Endoskopija je jedina metoda kojom možemo sa sigurnošću dijagnostifikovati bolesti gastro-intestinalnog sistema odnosno želudca, duodenuma, creva i samim tim sporevesti adekvatnu i pravovremenu terapiju.

Gastroskopija u našoj poliklinici je jedan od najčeščih pregleda.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


O poliklinici

Poliklinika dr Rončević je osnovana 2003 godine sa ciljem da pacijentima na jednom mestu obezbedi najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu od strane naših eminentnih kliničkiih lekara uz angažman najsavremenije dijagnostičke opreme.

Copyright Poliklinika Rončević 2003-2019